Bacon |
Specialputsat bensvål och broskfritt sidfläsk som saltats med lake innehållande nitritsalt, varmrökt. |
Blodpudding |
Nötblod, buljong, nötfett, rågmjöl, socker, ströbröd, lök, salt, kanel, mejram, kryddpeppar, nejlikor. Fetthalt 14 % |
Bollnäsringen |
Vatten, fett fläsk, nötkött, griskött, torrmjölk, potatismjöl, nitritsalt, lök, vitpeppar, askorbinsyra. Kött till 100 g korv = 52 g Fetthalt 23 % |
Bruna bönor |
Vatten, bruna bönor, sirap, potatismjöl, ättika, salt. |
Falukorv |
Vatten, nötkött, fett fläsk, griskött, potatismjöl, nitritsalt, lök, vitpeppar, paprika, koriander, druvsocker, askorbinsyra. Kött till 100 g korv = 65 g Fetthalt 21 % |
Fläskkorv |
Vatten, nötkött, fett fläsk, griskött, potatismjöl, nitritsalt, vitpeppar, muskot, socker. Kött till 100 g korv = 40 g Fetthalt 21 % |
Frukostkorv |
Vatten, nötkött, fett fläsk, griskött, potatismjöl, nitritsalt, druvsocker, askorbinsyra, vitpeppar, muskot. Kött till 100 g korv = 68 g Fetthalt 21 % |
Grillkorv |
Vatten, nötkött, fett fläsk, torrmjölk, potatismjöl, griskött, nitritsalt, lök, vitpeppar, askorbinsyra. Kött till 100 g korv = 54 g Fetthalt 22 % |
Grynkorv |
Vatten, nötkött, fett fläsk, korngryn, potatismjöl, lök, nitritsalt, vitpeppar, kryddpeppar. Kött till 100 g korv = 26 g Fetthalt 27 % |
Isterband |
Buljong, nötkött, fett fläsk, korngryn, potatismjöl, nitritsalt, lök, socker, vitpeppar, kryddpeppar, askorbinsyra. Kött till 100 g korv = 24 g Fetthalt 19 % |
Julkorv |
Vatten, fett fläsk, nötkött, griskött, potatismjöl, nitritsalt, lök, kanel, vitpeppar, socker. Kött till 100 g korv = 29 g Fetthalt 22 % |
Knäppkorv |
Vatten, nötkött, fett fläsk, griskött, potatismjöl, torrmjölk, nitritsalt, lök, vitpeppar, muskot, askorbinsyra. Kött till 100 g korv = 60 g Fetthalt 24 % |
Köttkorv |
Vatten, nötkött, fett fläsk, griskött, potatismjöl, nitritsalt, lök, vitpeppar, socker. Kött till 100 g korv = 41 g Fetthalt 20 % |
Leverbiff |
Potatis, fett fläsk, nötlever, svinlever, vatten, ägg, ströbröd, vetemjöl, salt, vitpeppar, socker. Lever till 100 g vara = 24 g Fetthalt 17 % |
Leverkaka |
Buljong, svinlever, vetemjöl, nötkött, korngryn, sirap, fett fläsk, lök, nitritsalt, russin, vitpeppar, kryddpeppar. Kött till 100 g vara = 10 g Fetthalt 6 % |
Leverpastej, skivbar |
Svinlever, fett fläsk, mjölk, vetemjöl, torrmjölk, ansjovis, nitritsalt, lök, tryffelers., socker, vitpeppar, muskot, askorbinsyra. Lever till 100 g vara = 34 g Fetthalt 25 % |
Leverpastej, bakad |
Svinlever, fett fläsk, mjölk, ägg, ströbröd, socker, ansjovis, nitritsalt, lök, vitpeppar. Lever till 100 g vara = 31 g Fetthalt 23 % |
Parisare |
Vatten, fett fläsk, nötkött, torrmjölk, potatismjöl, nitritsalt, lök, vitpeppar, askorbinsyra. Kött till 100 g korv = 52 g Fetthalt 23 % |
Polare |
Griskött, vatten, fett fläks, nötkött, potatismjöl, nitritsalt, vitpeppar, vitlök, muskot, druvsocker, askorbinsyra. Kött till 100 g korv = 59 g Fetthalt 27 % |
Prinskorv |
Vatten, nötkött, fett fläsk, vitpeppar, muskot, potatismjöl, nitritsalt, druvsocker, askorbinsyra. Kött till 100 g korv = 74 g Fetthalt 21 % |
Pölsa |
Buljong, nötkött, korngryn, fett fläsk, svinlever, lök, nitritsalt, vitpeppar, kryddpeppar. Kött till 100 g pölsa = 14 g Fetthalt 11 % |
Riskaka |
Mjölk, vatten, risgryn, ägg, vetemjöl, socker, margarin, salt, citron, kanel. Fetthalt 5 % |
Rökt sidfläsk |
Specialputsat ben- och broskfritt sidfläsk som saltats med lake innehållande nitritsalt, varmrökt. |
Rökt skinka |
Skinka 87 %, vatten, koksalt, potatisstärkelse, potatisfibrer, stabiliseringsmedel, E407, 451, 450, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, 331, 301, socker, konserveringsmedel E250, kryddextrakt (cayennepeppar). Fetthalt 3,5 % |
Kokt skinka |
Skinka 87 %, vatten, koksalt, potatisstärkelse, potatisfibrer, stabiliseringsmedel, E407, 451, 450, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, 331, 301, socker, konserveringsmedel E250, kryddextrakt (cayennepeppar). Fetthalt 3,5 % |
Skinka, jul griljerad |
Rimmad skinka i saltlake, griljerad med sirap, senap och ströbröd. |
Sylta |
Buljong, griskött, kalvkött, svål, nitritsalt, lök, vitpeppar, askorbinsyra. Kött till 100 g sylta = 59 g Fetthalt 6 % |
Ärtsoppa |
Buljong, gula ärtor, griskött, svål, nitritsalt, vitpeppar. Fetthalt 4 % |